Voor wie is het?

Voor wie is het kabinet?

Het Adoptiekabinet is voor alle geadopteerden, van iedere leeftijd. Een unieke plek om zijn of haar adoptieverleden in te bewaren en te koesteren.

Ideaal zou zijn als iedere aspirant adoptieouder tijdens het voorbereidingsproces van de adoptie weet krijgt van het bestaan en de functie van het adoptiekabinet. Bij het Adoptiekabinet hoort namelijk niet alleen de kast zelf maar ook gedegen voorlichting over het gebruik ervan. Met deze kennis in het achterhoofd kunnen de adoptieouders de toepassing van het adoptiekabinet ten volste benutten.

De ouders zijn dus verantwoordelijk voor de aanschaf van het kabinetje en het verzamelen van de eerste spulletjes die erin kunnen. De ouders beginnen met verzamelen, maar het adoptiekind kan op latere leeftijd natuurlijk zelf zijn of haar collectie aanvullen.

Oudere geadopteerden.

Naast ouders die nog gaan adopteren is er al een generatie adoptiekinderen volwassen. Tussen deze twee uitersten zijn er adoptiekinderen van alle leeftijden. Voor hen is het Adoptiekabinet niet minder bruikbaar. De verzameling van je verleden is misschien wel wat minder uitgebreid, maar dat wil niet zeggen dat deze niet ook een bijzondere plek verdient.

Een voorbeeld zou kunnen zijn om het kabinet in de pubertijd te introduceren. Dit is het moment bij uitstek waarin kinderen op zoek gaan naar hun identiteit. Juist in een periode waarin heel veel vragen ontstaan omtrent wie hij of zij is kan dit kabinet een houvast bieden.

Een ander moment waarop het Adoptiekabinet ook een grote rol kan spelen, is op het moment dat je zelf kinderen krijgt. Dit keer is het de geadopteerde zelf die zijn of haar adoptieverhaal als ouder moet overbrengen. Nu kan het Adoptiekabinet functioneren als middel om iets te vertellen over de adoptie achtergrond van jou als ouder.

Comments are closed.