Belang van het kabinet

Waarom is het kabinet zo belangrijk?

Van de tijd in het land van herkomst van de geadopteerde is vaak niet veel bekend. Maar velen van hen zijn wel degelijk met dit verhaal bezig. Dit verhaal wordt vaak geïllustreerd door voorwerpen die met dit verleden verband houden. Deze objecten vormen de inhoud van het kabinet.

Het kastje kan door deze inhoud en het ontwerp een goede kapstok zijn voor ouders om het kind te vertellen van zijn of haar adoptie. Door het adoptieverhaal op deze manier op jonge leeftijd te vertellen, geïllustreerd door de objecten uit het Adoptiekabinet, geven ouders blijk van respect voor de voorgeschiedenis van het adoptiekind.

Onze bedoeling is om door het Adoptiekabinet de drempel te laten verdwijnen om over adoptie te kunnen praten.

Ook als je een leeftijd krijgt waarop je zelf kan bepalen hoe intensief je met je adoptie bezig bent past het kabinet bij je situatie. Het kind is hier te allen tijde leidend in. Als je weinig interesse hebt in je adoptieverhaal, kan je het kastje gewoon dicht laten. Maar het is in ieder geval daar voor je, mocht je er toch iets mee willen. Het bevat alle informatie over jouw verhaal, volledig, gekoesterd en is altijd toegankelijk voor jou.

De inhoud van het kabinet.

Alles kan in het kabinet, zolang het maar referentie heeft met jouw adoptie verhaal. Dit kan een flesje zand zijn van de plek waar je ter vondeling bent gelegd of een speeltje waar je in het kindertehuis mee speelde.

Het vullen van het kabinet is in de eerste plaats een taak voor je Nederlandse ouders. Tijdens de reis naar jouw land van herkomst zoeken ze de dingen uit die voor jouw mooie souvenirs kunnen zijn. Zo stellen ze met zorg een mooie verzameling samen die mee wordt genomen. Bij thuiskomst kan deze verzameling van objecten in het kastje geplaatst worden.

Comments are closed.